IJSO och andra roliga länkar

Idag flyger jag till Azerbajdzjan (ett land som gränsar till bland annat Turkiet och Georgien) för att vara observatör på IJSO, International Junior Science Olympiad. Detta är en högstadietävling i naturvetenskap och hålls i år för sjätte gången.

Sverige har inte varit med i den internationella tävlingen och för att vi ska kunna skicka ett lag måste någon ha observerat tävlingen något föregående år, vilket är precis det jag ska göra. Spännande att återigen få åka på en vetenskapstävling, det var riktigt länge sedan!

För er som vill ha någonting som har med matte att göra och inte mitt privatliv, här är lite mattejulpyssel:

Crazy paper thing

Förvisso har jag sett videon innan, men återupptäckte den igår på Let’s Play Math!, en trevligt matteblogg på engelska.

Eftersom jag är borta, kommer det inte någon ny gåta på tisdag, utan det blir istället på fredag den 11:e december.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.