Aladdin och grottan

Rekommenderad från: 12 år

[kkratings]

Aladdin vill komma in i grottan, men dörren än stängd. Innanför grottan finns en tunna med fyra hål (hålen är likadana och är placerade som hörnen på en kvadrat). I varje hål finns en karaff med en fisk inuti. Varje fisk kan antingen ligga med huvudet eller stjärten upp. Aladdin kan stoppa in händerna i två av hålen, känna efter hur fiskarna ligger där och vända på ingen fisk eller en fisk eller båda om han vill. Efter det snurrar tunnan och när den stannat kan han inte avgöra vilka hål han stoppade händerna i förra gången. Dörren till grottan öppnas när alla 4 fiskar ligger likadant. Aladdin har 5 försök på sig. Kommer han att kunna komma in?

Visa lösningen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen