Om bloggen

Välkommen till mattebloggen!

Mattebloggen är en portal som överför mina tankar om matematik och undervisning till alla nyfikna. Jag har haft ett privilegium att se de allra roligaste bitarna av matten och delta i spännande matteaktiviteter. Jag vill dela med mig av de erfarenheterna och synsättet på matten. Att matte inte är lika med tråkig mekanisk räkning, för det är inte riktig matte. Matte för mig är att tänka logiskt. När man håller på med riktig matte tänker man dessutom kreativt, vilket är väldigt roligt om det ger något resultat.

Någon struktur finns inte riktigt på bloggen. Inläggen återspeglar diverse matematiska aktiviteter jag deltar i eller matematiska tankar jag har. Ganska ofta skriver jag om olika problem, så kallade mattegåtor, som för de flesta är en utmaning för hjärnan. På hemsidan försöker jag samla lite material som jag tillverkat under mina undervisningsår. Intresserade gymnasieelever eller gymnasielärare kan kolla på cirkel, där jag har samlat ganska så svåra mattelektioner.

En av de bästa sakerna med bloggen är att du kan hitta andra matteintresserade här. Diskutera gärna lektioner, tävlingar, problem eller matematik i allmänhet i kommentarerna till olika inlägg. Du kan ställa vilken fråga som helst eller önska att jag bloggar om något särskilt om du mailar till mig på valentina.chapovalova@gmail.com.

Så återigen välkommen och må dina hjärnceller bli kittlade av läsningen :)

2011-11-22
/Valentina

© 2009-2024 Mattebloggen