Virusattacker

Virusattacker

Datorerna med nummer från 1 till 100 är kopplade i en kedja: 1 är kopplad till 2, 2 kopplad till 3, osv., 100 är kopplad till 1. Några hackers har förberett hundra olika virus, som de har gett nummer från 1 till 100 och sedan slumpar de i vilken ordning de ska skicka dem. De skickar varje virus till en dator med samma nummer som viruset (t.ex. om virus nummer 32 står först i kön så skickas det till dator nummer 32). Virusen skickas inte vid några regelbundna tider, utan det kan ske lite när som helst.

Om ett virus kommer till en osmittad dator, så smittas datorn och viruset fortsätter till nästa dator i kedjan. Så fortsätter viruset (från dator 100 kommer den till dator 1) tills det kommer till en dator som redan är smittad. Då försvinner det viruset och datorn den kom till blir osmittad igen. Det blir aldrig så att två virus kommer samtidigt till en och samma dator.

Hur många datorer förblir smittade i slutändan av dessa hundra virus?

Visa lösningen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen