SMT-rättningskonferens

Lite oväntat fick jag i år vara med och rätta Skolornas Matematiktävling, den riksomfattande matematiktävlingen för gymnasiet.

Rättningskonferensen var nämligen i Uppsala i år och tävlingens komittét behövde hjälp med rättningen, ty antalet deltagare har ökat i år med typ 200 till typ 700 (minns inte riktigt de exakta siffrorna).

Det är ett enormt arbete att granska och rätta alla tävlingsbidrag. Alla elever har olika sorts sätt att formulera lösningar till uppgifterna, och även lösningar kan skilja sig mycket åt. Det gör det svårt att vara absolut rättvis vid poängsättningen, men jag tycker att kommittén gjorde ett riktigt bra jobb.

De slutgiltiga resultaten till tävlingen ska skickas ut till skolorna nästa vecka och då får vi reda på vilka elever som har kommit till tävlingens final. Finalen kommer att vara i Lund det här skolåret.

Det har varit en ära att få arbeta med tävlingskommittén, det är alltid himla roligt att samarbeta med engagerade människor. Ingen dynamisk grupp klara sig utan dispyter, men det är alltid bättre om människor vill olika saker än att ingen vill någonting alls.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen