Mina tjänster

För mig går matte ut på att se att det finns samband mellan saker som man inte såg innan. De flesta av oss tycker om att se och undersöka mönster och det är precis det jag tycker man ska lära ut skolan. Detta kan göras utan att dagens lärare och elever behöver plågas. Visst, matten kommer fortfarande vara stundtals svår och jobbig (för att matematik ÄR svårt för alla, även för dem som gillar det). Men den kommer inte längre kännas så meningslös som den så ofta gör nu! Därför kämpar jag med att sprida roligare matte till så många som möjligt.

Mitt företag går i stort ut på att sprida rolig matte över hela Sverige. I smått innebär det att jag träffar matematikintresserade elever och lär dem nya idéer genom problemlösning. Ofta blandar jag matte med lekar och pussel och följer inget speciellt program. Tanken är att eleverna ska bli stimulerade, få lära sig saker som inte kommer upp i skolmatte och få en skarpare hjärna på köpet.

en_elev_tanker

 • Om du har ett barn som gillar matte men inte får tillräckligt med utmaning i skolan kan du anlita mig som privat extralärare. Jag brukar köra möten med mina elever via Skype en gång i veckan eller varannan vecka. Rekommenderad lektionstid är 1 timme och rekommenderad startålder är 8-12 år. Hör av dig och berätta mer om ditt barn om du är intresserad eller boka en lektion direkt via hemsidan.

 • Jag erbjuder även gruppundervisning, via fysiska träffar i Uppsala eller Stockholm på Matteklubben Tänkarna. Exempel på lektioner som jag skapar för grupper hittar du på sidan för Matteklubben i Uppsala.

 • Jag tillverkar även kluriga uppgifter för tävlingar och tidningar. Några av dem hittar du på Forskning & Framsteg.

 • Jag håller också inspirerande föreläsningar och workshops. Jag kan till exempel hålla en gästlektion på din skola då elever eller lärare får testa på klurig problemlösning. Jag föreläser också om matematik, undervisning och problemlösning på relaterade evenemang, som t.ex. Sonja Kovalevsky-dagarna.

Om du vill anställa mig eller fråga om priser eller andra detaljer ring mig på 073-7049495 eller maila till valentina.chapovalova@gmail.com. Du kan också besöka mig i Uppsala och då bjuder jag på te :)

Här är några härliga kommentarer jag har fått från elever och deras föräldrar:

Johanna om mitt deltagande i Genikampen:
Otroligt spännande och lärorikt vi var och är mäkta imponerade över dina kunskaper. Men än mer för ditt engagemang för våra barn.

Stort tack för all tid och allt engagemang du lägger ner.

Jonas:
Max hade sin första matte-klubb igår. Jag vill bara tala om hur nöjd och entusiastisk han var efteråt. Verkligen en superhit.
Tack för att du gör detta för de barnen som behöver denna extra stimulans för att nå sin fulla potential!!!

Tina:
Jag tycker att min son har blivit så väldigt mycket bättre på att förklara hur han tänker. Förut sa han bara ”för att det är så”. I skolan har de bara sagt till honom ”du måste förklara hur du tänker”, men ingen har lyckats visa honom hur eller varför.

Du är den första som har lyckats visa honom hur man kan prata om olika lösningar!

Sara:
Min son sade att om matten var så här rolig i skolan så skulle han vilja ha matte istället för fritids varje dag :-)

2017-05-01
/Valentina

2 reaktioner till “Mina tjänster”

 1. Hej!

  Finns det möjlighet att ”hoppa” in i en liten grupp eller läsa med ¨någon annan som du undervisar? Jag bor i Upplands-Bro.
  Erbjuder du distansundervisning också?

  Mvh Jennie

 2. Hej!
  Det beror helt på vad du vill ha för undervisning :)
  Går du i skolan eller universitetet? Har du lätt eller svårt för matte? Vill du ha vanlig undervisning eller utanför kursplanerna?

  Om dina behov matchar andra personers, så kan vi eventuellt skapa en grupp.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen