Var kommer talet e ifrån?

Jag hade själv länge ingen intuitiv förståelse för e. Jag visste att funktionen e^x hade sig själv som derivata och att funktionen hade en snygg Taylorutveckling. Men inte så mycket vad det hade med naturen att göra.

Tills jag träffade på sidan som förklarar svåra begrepp på ett intuitivt sätt. Sidans författare gick snällt med på att dela med sig av sin förklaring och bilder. Utav det gjorde jag en presentation om talet e på svenska!

Skriv gärna om förklaringen hjälpte dig att förstå e.

En kommentar till “Var kommer talet e ifrån?”

  1. Tack för förklaringen! Jag har också räknat på utan att veta vad det där mystiska talet kom ifrån, och det har grämt mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen