Kamelen och bananerna

Kamelen och bananerna

En kamel odlar bananer. Det här året fick han bästa skörden någonsin: 3000 bananer! Men tyvärr ligger den närmaste platsen där han kan sälja bananerna 1000 km bort. Kamelen kan bara bära 1000 bananer i taget och på vägen måste han äta 1 banan per kilometer.

Vad är det största antalet bananer kamelen kan sälja?


Visa lösningen

6 reaktioner till “Kamelen och bananerna”

  1. Nej, det går med mer! Tänk på att han inte behöver bära allt på en gång.

    Ledtråd: han kan bära lite i taget, lämna några bananer på vägen, gå tillbaka och sen hämta fler. På så vis kan han ”transportera” bananer lite grann varje gång och så småningom kommer bananerna till slutmålet och kan säljas.

  2. Hej skulle det inte vara 467 i avståndet i slut beräkningen? Om man tar 1000 – 467 =533

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen