Lektioner i matte C

Ett nytt år innebär för mig nya sysselsättningar. Vårterminen 2011 blev jag nämligen för första gången en gymnasielärare!

Jag undervisar en grupp elever i matte C på ett gymnasium i Uppsala och det är då andra halvan av kurser som gäller för min del. Men de första veckorna har vi bara repetitionstillfällen, det vill säga vi repeterar den första halvan av kursen.

Till förra lektionen skapade jag min första power point-presentation någonsin (en beamer-presentation egentligen, dvs gjord i LaTeX). Den använde jag dock inte på lektionen, utan planerar istället att modifiera och utöka den lite och använda på det andra repetitionstillfället.

Kika gärna på min lektion nummer 1, som handlade om förenklingar. För att visa filen som en power point-presentation, öppna pdf-filen, tryck på F5 och bläddra medelst mellanslag eller piltangenterna. Skriv gärna vad ni tycker!

6 reaktioner till “Lektioner i matte C”

 1. Jag anser att presentationen hade ett gott upplägg och även god humor. Eventuellt borde svårighetsgraden på vissa delar vara något högre, det är ju trots allt Matematik C, men jag tycker att det ändå kan lämpa sig bra som repetition och att man i första mötet inte behöver skrämma dem från vettet.

 2. En jättebra presentation! Jag tror dock att nivån möjligen, kunde höjas något, men det vet du nog bäst själv. Bra jobbat!

 3. Hej!

  Vilken bra blogg du har!
  Tänkte att jag skulle passa på att tipsa alla som pluggar om den bästa hemsidan för studentrabatter, studenterbjudanden och studentpriser:
  http://www.studentnytta.se

  Hoppas ni hittar många bra rabatter i er stad!
  Mvh
  Robin

 4. Jättebra presentation! Det är kul med lite humor. Jag ser gärna fram emot om du lägger upp nästa.

 5. Jätteroligt att ni gillade presentationen! Är väldigt tacksam för alla synpunkter som sagt. Jag använde en stor del av den (början) på min andra lektion och jag tror att det var lagom nivå.

  När jag frågade olika lärare om råd, så finns det en sak som många säger: att man ska hellre ta det för svårt än för lätt. Så det är den principen jag jobbar efter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2009-2024 Mattebloggen